Våra behandlingar

Kiropraktik

För att kroppen ska fungera utan smärta så krävs det att se till helheten. Kroppens samtliga muskler, leder och nervsystem måste samarbeta och fungera för att ni ska vara smärtfri.

Har du t ex ryggskott så är det vanligt att huvudorsaken till smärtan i ryggen är höften. Tänk att ni promenerar 7 km varje dag med en höft som inte rör sig (ca:10000steg), ryggen kommer kompensera pga höftens nedsatta rörelse. Efter 6 månader så vill inte ryggen inte kompensera det felaktiga rörelsemönstret i höften längre, musklerna i ländryggen krampar ihop, ryggskott. 180dagar(6mån) * 10000steg = 1 800 000st felaktiga steg. Det kanske inte är så konstigt att du plötsligt fick ont i ryggen, men det kan lika gärna vara knät, foten, nacken etc som kompenserar med smärta som första signal på att ngt inte fungerar. Stress är en annan vanlig orsak.

Spetskompetensen för kiropraktorn är manipulationer men det är bara ett av många verktyg för att bryta eller minska smärtan. Fungerar inte leden så går det inte heller att träna muskeln, fungerar inte muskeln så har vi ingen stabilitet i leden. Med andra ord så går manipulationer och rehabiliteringsträning hand i hand. Innan undersökning och behandling så sker ett ingående samtal där vi tar reda på hur ni mår, så vi kan hjälpa dig på rätt sätt.