Fysioterapi

Reumatologi

Här arbetar fysioterapeuter med bred kompetens och mångårig erfarenhet inom reumatologi. Personer med reumatisk sjukdom kan få individspecifikt anpassad träning och behandling. Smärtlindring sker bland annat med akupunktur, avspänning och ortopedisk manuell terapi (OMT steg II).

Idag vet vi att träning är bra för de flesta patientkategorier och att smärta och inflammation inte lägger hinder i vägen. Träning sker för ökad ledrörlighet, minskad smärta, ökad muskelfunktion och kondition. Fysioterapeuten informerar även för att ge personer med nydebuterad sjukdom ökad kunskap och insikt om hjälp till självhjälp. Tillsammans med fysioterapeuten utformas ett optimalt träningsprogram utifrån personens aktuella status. Uppföljning sker kontinuerligt.

Vi har även ett nära samarbete med specialistläkare och fysioterapeuter inom reumatologi, bland annat Karolinska Sjukhuset vuxen- och barnklinik.

 

Tyvärr kan det finnas viss väntetid för ett nybesök, under tiden hoppas vi kunna ge dig så god medicinsk service som möjligt via telefon eller mejl, tveka inte att höra av dig!

Vi har vårdavtal med Stockholms läns landsting (SLL) och frikort gäller därmed.

 

Kontaktperson:
Ing-Marie Rydesjö
Leg fysioterapeut, MSc Specialistkompetens Reumatologi
Tel 0707 914921
ingmarie@brommafysioterapi.se