Medarbetare

Alexander Dixner

Alexander ”Dixner” Dixner, arbetar på Brommafysioterapi med föreläsningar, träning- rehab, hälsoundersökningar och behandlingar. Dixner är i grunden legitimerad kiropraktor, legitimerad lärare, vidareutbildad inom Atletic Training och rehabilitering. Dixner har varit verksam sedan 2004 och arbetar med både Djurgårdens herrar i innebandy samt ansvarar för Hammarbys Boxningsklubbs elit- och matchboxare. Besök gärna dixnerkiropraktik.se för mer läsning.

För att kroppen ska fungera utan smärta så krävs det att se till helheten. Kroppens samtliga muskler, leder och nervsystem måste samarbeta och fungera för att ni ska vara smärtfri.

Har du tex: ryggskott så är det vanligt att huvudorsaken till smärtan i ryggen är höften. Tänk att ni promenerar 7 km varje dag med en höft som inte rör sig (ca:10000 steg), ryggen kommer kompensera pga höftens nedsatta rörelse. Efter 6 månader så vill inte ryggen inte kompensera det felaktiga rörelsemönstret i höften längre, musklerna i ländryggen krampar ihop, ryggskott. 180 dagar (6 mån) * 10000 steg = 1 800 000 st felaktiga steg. Det kanske inte är så konstigt att du plötsligt fick ont i ryggen, men det kan lika gärna vara knät, foten, nacken etc som kompenserar med smärta som första signal på att ngt inte fungerar. Stress är en annan vanlig orsak.

Spetskompetensen för kiropraktorn är manipulationer men det är bara ett av många verktyg för att bryta eller minska smärtan. Fungerar inte leden så går det inte heller att träna muskeln, fungerar inte muskeln så har vi ingen stabilitet i leden. Med andra ord så går manipulationer och rehabiliteringsträning hand i hand. Innan undersökning och behandling så sker ett ingående samtal där vi tar reda på hur ni mår, så vi kan hjälpa dig på rätt sätt.

Välkommen till nya generationens kiropraktor!