Medarbetare

Gunilla Barreng

Jag tog min sjukgymnastexamen 1990 vid Karolinska Institutet och har sedan dess arbetat framför allt inom ortopedi och idrottsmedicin. Min magisterexamen tog jag 2013 och blev då specialist i ortopedi. Jag har vidareutbildning inom akupunktur som smärtbehandling och idrottsmedicin.

Mina första år som sjukgymnast på Karolinska Universitetssjukhuset (KS) arbetade jag med rehabilitering av inneliggande patienter. Där mötte jag all slags frakturkirurgi samt patienter med ”nya” axel-, höft- och knäleder. Därefter arbetade jag under många år inom öppenvården där patienter med många olika slags ledskador och frakturer rehabiliterades.

Under åren har jag vidareutbildat mig inom smärta, akupunktur och idrottsmedicin. På KS ingick jag 2011-2014 i en forskargrupp som utvärderade opererade hälsenor. En del av det arbetet ledde till min magisterexamen 2013 vid Karolinska Institutet.

Åren 2014-2016 var jag anställd på Capio Artro Clinic, Sophiahemmet. Där arbetade jag med bedömning och rehabilitering av nyskadade och nyopererade patienter, allt från elitidrottare till vardagsmotionärer med besvär från axel-, armbåge-, knä- och fotleder.